Blog

Persoonlijke verhalen, tips & inspiratie

voor een vrijer, liefdevoller en gezonder leven

Zelfliefde + 3 tips hoe je meer van jezelf kunt leren houden

Houden van jezelf. Zelfliefde. Sommige mensen verwarren dit nog weleens met arrogantie, maar dat is in feite het tegenovergestelde van zelfliefde. Arrogantie is namelijk enkel een vermomming van onzekerheid. Vaak is het ook heel makkelijk te herkennen omdat het voornamelijk op de buitenkant gericht is en dus eigenlijk niets met liefde voor jezelf te maken heeft.

Liefde voor jezelf gaat veel dieper en is daarmee juist in de meeste gevallen helemaal niet op de buitenkant gericht. Wanneer je van jezelf houdt dan weet je diep in jouw kern dat je goed bent zoals je bent. En dat jij je dus niet groter hoeft te maken- of beter voor hoeft voor te doen dan dat je al bent, want je bent al goed en genoeg.

Mensen die van zichzelf houden weten waar hun grenzen liggen en geven deze ook aan wanneer dat nodig is.
Mensen die van zichzelf houden zijn niet bang om zich kwetsbaar op te stellen, omdat zij weten dat je met kwetsbaarheid juist verbinding maken met anderen.
Mensen die van zichzelf houden maken goede keuzes voor zichzelf omdat ze weten wat het beste voor henzelf is en hier ook voor durven te gaan.

Ik ga er niet over liegen. Volledig van jezelf houden kan soms knap lastig zijn en zal voor bijna iedereen altijd een leerproces blijven. Maar als je elke dag oefent om weer een beetje meer van jezelf te houden, moet jij dan eens kijken waar je over 1, 2, 10 jaar staat met jouw leven. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat jij je daardoor elke dag beter dan de dag daarvoor over jezelf gaat voelen. Want alleen met een basis van liefde voor- en verbinding met jezelf kan je toewerken naar een gelukkig, fit en vrij leven.

3 tips om meer van jezelf leren te houden:

  1. Zeg elke dag minimaal 8 keer tegen jezelf: ik hou van mezelf. Hang een briefje op de spiegel waar je elke ochtend voor staat met deze worden. Herhaal ze tijdens het tandenpoetsen. Zeg het even tegen jezelf wanneer je in de rij bij de kassa staat. Zet een timer aan op je telefoon die een paar keer per dag af gaat, die jou eraan helpt herinneren van jezelf te houden. De kracht van woorden is sterker dan je misschien denkt. En herhaling maakt ze onbreekbaar.
  2. Vergeef jezelf. We kunnen soms zo inzitten (soms om de meest kleine, onbenullige dingen) over iets wat we, in onze eigen ogen, verkeerd zouden hebben gedaan. Vraag jezelf af of je iemand ergens (onbedoeld) pijn mee hebt gedaan. Zo ja, dan zeg je oprecht sorry en vergeef je jezelf daarna; we maken tenslotte allemaal fouten. Iedereen ongedeerd? Stel dan jezelf de vraag: maakt dit over 5 jaar iemand nog iets uit? Nee. Dan hoef je er ook niet langer dan 5 minuten over in te zitten. Laat het los, vergeef jezelf en ga weer verder met je leven.
  3. Durf jezelf te zijn. Want er is tenslotte maar één jij en daar zit je de rest van je leven mee opgescheept, dus kan je er maar beter voor zorgen dat jij het leuk hebt met jou. Luister naar wat jij wilt – en niet wat je omgeving of innerlijke criticus van jou verlangen – en ga dat vervolgens doen. De meeste kritiek op jezelf komt namelijk vaak vanuit jezelf. Onderzoek deze belemmerende gedachten die jou tegenhouden om volledig jezelf te zijn. Doorbreek ze door je inuïtie te volgen en gewoon jezelf te durven zijn. Kijk en voel wat er gebeurt. Want aan de andere kant van die oh zo oncomfortabele tunnel van buiten-je-comfortzone, ligt pure zelfliefde.

Wil jij leren hoe je nog meer in verbinding en harmonie met jezelf kunt leven? In de 1:1 coaching die ik geef help ik jou met veel liefde hierbij, zodat jouw leven steeds leuker, liefdevoller, eenvoudiger en vrijer wordt. Je kan hier contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. En ontdek hier de trajecten die ik aanbied 🙂

Let’s keep in touch! Voor nog meer tips en inspiratie kan je mij ook volgen op instagram @sharidoorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hi mooi mens,

Mijn naam is Shari en met mijn voeten op de grond – of het liefst in het zand – een open mind, veel liefde, humor en spiritualiteit, leef ik mijn leven en begeleid ik al meer dan tien jaar mensen van klein tot groot.

Met mijn achtergrond in de jeugdhulpverlening, het onderwijs en als orthomoleculair voedingsdeskundige en burn-out coach, heb ik veel ervaring opgedaan in het sturen, steunen en stimuleren van mensen om met zelfvertrouwen te leven vanuit de beste versie van zichzelf. Ook een burn-out, 6 jaar geleden, heeft voor veel passie gezorgd om anderen ook te helpen zich weer sterk, rustig en vrij te voelen. 

Na een hoop studie-, werk- en levenservaring is mijn grootste droom – een eigen praktijk voor holistische therapie – een paar jaar geleden werkelijkheid geworden. Mijn missie is dat ik op deze manier zoveel mogelijk mensen kan helpen weer terug in verbinding te komen met zichzelf. Dat zij weer durven te leven vanuit (zelf)vertrouwen, rust en liefde en hun mooiste leven kunnen leven.

Ik ben benieuwd naar jou! Klik hier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

Liefs!