Blog

Persoonlijke verhalen, tips & inspiratie

voor een vrijer, liefdevoller en gezonder leven

Over paadjes in je brein en belemmerende overtuigingen

 

Je hebt deze woorden vast weleens voorbij zien komen, maar wat is een belemmerende overtuiging nou eigenlijk precies?

We hebben allemaal wel bepaalde angsten, patronen en verhalen die we onszelf vertellen, maar die ons niet dienen; die ons gevoel van eigenwaarde ondermijnen en ons tegenhouden om vrij en voluit te leven. 

Overtuigingen die ik o.a. geregeld hoor in mijn praktijk zijn: 

  • Ik ben niet goed genoeg/het niet waard
  • Ik ben niet veilig
  • Mijn grenzen mag ik niet aangeven
  • Ik ben niet mooi
  • Als ik mezelf ben word ik afgewezen

Deze belemmerende overtuigingen zijn allemaal ergens ontstaan. Hier zit iets onder, dieper. Er is ooit – vaak al in onze jeugd – ergens een zaadje gepland, een bepaalde gedachte, die zich steeds weer opnieuw afspeelde in jouw hoofd. Dit kan ontstaan zijn door iets wat er gebeurd is of wat iemand tegen je gezegd heeft en waar jijzelf misschien een extra betekenis aan gegeven hebt. 

Als je je hoofd ziet als een veld met allerlei paadjes en elke gedachte heeft zijn eigen pad. Dan kan je je misschien voorstellen dat het pad, van de gedachte die het meest vaak wordt afgespeeld, ook het beste begaanbaar is, steeds vaker gebruikt wordt en er alsmaar harder gereden wordt. 

Wanneer dit pad, ongecontroleerd en vaak onbewust, op willekeurige momenten in je leven – relaties, werk, wanneer je in de spiegel kijkt, een nieuwe uitdaging aangaat enz – bereden wordt, wordt het een ‘overtuiging’. Iets wat jij heilig geloofd, want dat is nu eenmaal de enig goed begaanbare weg die er op dat moment lijkt te zijn.  

Wat als ik je nou vertel dat het mogelijk is om dit pad weer meer dicht te gooien? Dat je zelf het vermogen hebt om een nieuw pad aan te leggen? Met een overtuiging die jou wél helpt te leven vanuit vrijheid, vertrouwen en verbinding? 

Dit is precies waar ik jou in begeleid en empower tijdens het Break Free traject. We gaan hierin samen op zoek naar de wortel van jouw meest belemmerende overtuiging, want alleen vanuit daar kunnen we deze gaan helen en transformeren tot iets wat wél bijdraagt aan jouw geluk. 

Ik weet de weg, ga je mee op reis? 

Vind hier alle informatie over deze prachtige Break Free! journey.  

Ik kijk ernaar uit om samen op pad te gaan! 

Veel liefs, Shari

Let’s keep in touch! Voor nog meer tips en inspiratie kan je mij ook volgen op instagram @sharidoorn

 

Hi mooi mens,

Mijn naam is Shari en met mijn voeten op de grond – of het liefst in het zand – een open mind, veel liefde, humor en spiritualiteit, leef ik mijn leven en begeleid ik al meer dan tien jaar mensen van klein tot groot.

Met mijn achtergrond in de jeugdhulpverlening, het onderwijs en als orthomoleculair voedingsdeskundige en burn-out coach, heb ik veel ervaring opgedaan in het sturen, steunen en stimuleren van mensen om met zelfvertrouwen te leven vanuit de beste versie van zichzelf. Ook een burn-out, 6 jaar geleden, heeft voor veel passie gezorgd om anderen ook te helpen zich weer sterk, rustig en vrij te voelen. 

Na een hoop studie-, werk- en levenservaring is mijn grootste droom – een eigen praktijk voor holistische therapie – een paar jaar geleden werkelijkheid geworden. Mijn missie is dat ik op deze manier zoveel mogelijk mensen kan helpen weer terug in verbinding te komen met zichzelf. Dat zij weer durven te leven vanuit (zelf)vertrouwen, rust en liefde en hun mooiste leven kunnen leven.

Ik ben benieuwd naar jou! Klik hier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

Liefs!